Biggenprijzen

Product of dienst

Biggenprijzenschema

Het landelijk biggenprijzenschema geeft een richtprijs voor de praktijk.

Als basis geldt een evenredige verdeling van winst of verlies tussen fokker en mester. Hierbij is verondersteld dat de beide partijen een prijs ontvangen die gelijk is aan de kosten (incl. arbeid) en daarna, al naar de hoogte van de vleesprijs, de winst of het verlies gaan delen.

Richtprijs op basis van VION-notering of nettoprijs factuur

Al vele jaren stelt Wageningen Livestock Research het Biggenprijzenschema beschikbaar. Varkenshouders- en handelaren gebruiken al ruim 50 jaar deze wekelijks geactualiseerde financiële gegevens.

Het Biggenprijzenschema is voor hen een essentieel instrument om gefundeerde economische keuzes te kunnen maken. Naast een richtprijs voor biggen op basis van de wekelijkse VION-notering, is er nu ook een richtprijs die gebaseerd is op de netto vleesprijs op de factuur van de slachterij.
Het Biggenprijzenschema is voor abonnees via www.kwin.nl te downloaden. Er is zowel een schema inclusief omzetbelasting als exclusief omzetbelasting beschikbaar. De wekelijks gepubliceerde richtprijsnoteringen en voerprijscorrecties zijn gebaseerd op het schema inclusief omzetbelasting.

Uitgever

Het ‘Biggenprijzenschema’ wordt voor abonnees uitgegeven door Wageningen Livestock Research. Voor vragen kunt u contact opnemen met Izak Vermeij (0317-480 483; izak.vermeij@wur.nl).