Nieuws

Terugkijken BoerenNatuur Kennisuur: KringloopWijzer

Gepubliceerd op
13 mei 2024

Op 8 mei verwelkomde BoerenNatuur Michel de Haan, onderzoeker bij Wageningen Livestock Research, als speciale gast tijdens het Kennisuur. Tijdens deze uitzending stond de KringloopWijzer centraal. De Haan deelde zijn inzichten over de mogelijke toepassingen van de KringloopWijzer binnen de melkveehouderij. Als projectleider is hij vanaf het eerste uur nauw betrokken bij de doorontwikkeling van de KringloopWijzer.

De KringloopWijzer biedt melkveehouders inzicht in de milieu- en klimaatprestaties van hun bedrijf, waardoor ze beter kunnen sturen op de benutting van mineralen. Dit kan leiden tot een hogere grasopbrengst, verminderde mestafvoer en besparingen op de aankoop van ruwvoer of kunstmest. Michel de Haan deelt graag meer over dit onderwerp. Hij gaat onder andere in op de volgende vragen:

  • Wat is de KringloopWijzer?
  • Wat kan de melkveehouder met de KringloopWijzer? (Indicatoren op dashboard)
  • Hoe werkt de KringloopWijzer?

Heb je de uitzending gemist? Je kunt het Kennisuur met Michel de Haan hieronder terugkijken:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

    Meer over de KringloopWijzer

    De KringloopWijzer geeft de melkveehouder inzicht in zijn milieu- en klimaatprestaties op zijn bedrijf, waardoor hij/zij nog beter kan sturen op de benutting van mineralen. De rekenregels van deze tool zijn wetenschappelijk onderbouwd en de ontwikkeling ervan wordt gefinancierd door het ministerie van LNV en ZuivelNL. Het beheer van de Centrale Database van de KringloopWijzer ligt bij ZuivelNL.